Projecte

Consumidor passiu o autoproductor i consumidor proactiu?
Vols desconnectar-te dels recursos fòssils?

T’ajudem

Piro_Negawatt és una plataforma de treball associat que neix l’any 2014 com a spin-off de la UPC, amb la determinació d’impulsar projectes singulars d’eficiència energètica i eco-innovació des dels Pirineus.

Liderat pel Jordi Oliveres, un dels socis-cofundadors, aquest projecte arrela amb una vocació de resposta creativa i significativa dins les comunitats rurals, en ple context de Canvi Global, i posant un èmfasi especial en projectes transdisciplinars alineats amb la mitigació i adaptació al Canvi Climàtic en curs.

Vols un ibex35 més fort o una economia social i col·laborativa més robusta?

Tu tries!

Des del començament del viatge d’emprenedoria que arrenca el 2014, i no exempts d’obstacles i dificultats, podem afirmar amb orgull que hem aconseguit crear i consolidar un petit ecosistema de treball on la confiança, la superació i l’aprenentatge projecte a projecte han estat i són motor de motivació. Persones vinculades a diferents camps professionals, altament motivades i contrastadament qualificades, que han demostrat estar alineades amb la determinació d’impulsar projectes singulars de transició energètica i eco-innovació des dels Pirineus i per les comunitats rurals.

Perfils i experteses dels socis i col·laboradors

Ciències Ambientals

Sistemes Complexes, Sostenibilitat i eco-innovació

Enginyeria energètica (auditories i aplicacions d’energies renovables)

Ecologia aplicada a projectes

Arquitectura

Eficiència energètica i aplicacions de biomaterials (Despatx Bunyesc Arquitectes)

Paisatgisme i urbanisme (L’Obrador d’Arquitectura i Paisatge)

Enginyeria sistemes de telecomunicacions

Emprenedoria

Gestió de projectes d’energies renovables

Enginyeria forestal

Gestió multifuncional

Aplicacions GIS

Administració i Direcció d’empreses

Economia social i col·laborativa

Tècnic en emergències 

Mestre de formació i col·laborador eventual com a facilitador de projectes

Treball en equip, conciliadorament descentralitzat gràcies a les telecomunicacions, auto-sincronitzat per projectes i altament motivat per arribar a qualsevol indret del nostre privilegiat món rural.

Ens definim com activistes del NEGAWATT, l’energia que deixes de menester gràcies a l’eficiència, i malgrat la nostra efímera existència, ens motiva pensar que a través de la llavor dels nostres projectes cultivem benestar i esperança en les persones que ens han anat donant confiança.

La crisi climàtica, i tot el seu context de Canvi Global, la percebem com un signe de disrupció profunda del sistema socio-ecològic, però és precisament en aquesta metamorfosi del sistema on es generen condicions fèrtils per la creativitat i la innovació, atributs fonamentals per la resiliència que ens permet reconèixer la capacitat transformadora per re-eixir en alguns dels reptes del nostre present.

Els nous temps es desmarquen del passat en bona mesura per la magnitud de la seva volatilitat i incertesa, on la complexitat com a model conceptual i operatiu ens aporta un abordatge útil per resoldre un repte clau del segle XXI: la transició ecològica i energètica en un món globalitzat. En aquest magma de complexitats, re-aprendre i adaptar-se constantment esdevé una línia estratègica vital i és precisament en això on posem l’èmfasi; la innovació com a motor a través de projectes singulars i transdisciplinars on els agents socials no formen part del tram de control del sistema econòmic sinó que esdevenen agents actius d’autogovern. D’aquest marc mental neixen els nostres principis operatius.

C/Pintor Villà num.13 Bis
25500 La Pobla de Segur

Negawatt

C/Pintor Villà num.13 Bis
25500 La Pobla de Segur

info@pironegawatt.com
+34 633 89 05 93

© Negawatt
Pàgina feta per Pirineuweb.com | Olga Cuevas i Melis